Dragi učenci, učenke in spoštovani starši.

Sporočamo vam, da je šola vsem učencem omogočila brezplačno licenco Office za 5 naprav. Ta paket vsebuje vedno najnovejše različice programov Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access, in Lync. Pa ne le to, dodali smo še elektronsko pošto s 50 GB prostora in digitalno shrambo za vse dokumente v velikosti 1 TB (koliko je to lahko preverite na  http://tinyurl.com/kpgjs8m).

Kako učenci dostopajo do programov?

Za dostop do Office 365 uporabijo uporabniški račun (sio.mdm). Starši učencev od 2. do 6. razreda ste račun prejeli na prvem roditeljskem sestanku v šolskem letu 2014/15, ostali učenci pa ste ga osebno prejeli na razredni uri. Učenci 1. razreda in novinci ( šolsko leto 2015/16) boste uporabniški račun prejeli do 15. oktobra 2015. S temi podatki se lahko prijavite na spletnem naslovu https://o365.arnes.si/ (gumb prijava desno zgoraj). Izberete Idp domače organizacije, v našem primeru je to ARNES, ter nato vpišete vaše uporabniško ime (NetID) in geslo. V uporabniškem središču izberete prenos zbirke Office. Preusmerjeni boste na portal: https://portal.office.com. Sledite navodilom. Prva prijava v sistem traja nekoliko dlje. Vse nadaljne prijave potekajo preko naslova  https://portal.office.com .

Kaj je Office 365 si lahko preberete tukaj (klik), več informacij pa najdete na  https://o365.arnes.si/ucenec/prednosti  in  https://o365.arnes.si/ucenec/priloznosti.

Prepričani smo, da boste to gesto cenili tudi številni starši, saj lahko na ta način prihranite strošek okrog sto evrov na leto.

Za morebitna vprašanja lahko pišete na elektronski naslov ( klik).

Želimo vam prijetno uporabo Office 365.

Osnovna šola Milana Šuštaršiča